info wandelingen

Wandelingen

 

Ons vast aanbod wandelingen in het hart van Haspengouw.

Contacteer ons voor verdere afspraken.

Kruidenwandeling

Van Plinius de Oudere tot dokter Google

Tijdens deze wandeling wordt het verhaal verteld over het gebruik van kruiden door de eeuwen heen. Waarom was de brandnetel zo populair bij de Romeinen? Met welke kruiden werden de wonden van de ridders verzorgd? Wat is de betekenis van het madeliefje op het Lam Gods? Wat is een kruidenwis? Hoe omgaan met dokter Google?

 

Landschapswandeling

Langs vruchtbare akkers, boomgaarden, holle wegen en vierkanthoeves

Onze streek is opgedeeld in Droog en Vochtig Haspengouw. Ontdek tijdens deze wandeling hoe de opdeling ontstaan is en welke invloed dit had op de vorming van het landschap, het ontstaan van de dorpen, de natuur, de landbouwteelten, de streekgewassen en de opkomst van de fruitteelt.

Hartig Haspengouwwandeling

Ontdek een ander, ongekend Haspengouw

De kerkdorpen van Haspengouw hebben elk hun eigen geschiedenis, hun eigen erfgoed, hun oude gebouwen en mooie plekjes. Ontdek het unieke verleden, de volksverhalen en anekdotes tijdens een wandeling rond de kerktoren van een Haspengouwse gemeente naar keuze.

 

Stiltewandeling

De stilte van de kunst en de kunst van de stilte

Tijdens deze wandeling komt het rijke kunstpatrimonium van Haspengouw aan bod. Romaanse muurschilderingen, middeleeuwse kunstschatten, oude gebouwen en hedendaagse kunstwerken verwonderen ons en maken ons stil. Ze worden verbonden en afgewisseld met stukjes natuur waar de kunst van de stilte overheerst.

 

Zintuigenwandeling

Haspengouw zien, horen, proeven, ruiken en voelen

Gebruik al je zintuigen om te ontdekken wat de omgeving, het landschap en de natuur, de bomen en planten te vertellen hebben, hierbij de woorden van Bernardus van Clairvaux indachtig: “Je zult in bossen meer vinden dan in boeken. De bomen en de stenen zullen je dingen leren die geen mens je kan vertellen”.

 

Duur:  2 uur

Prijs begeleide wandeling: € 60 per groep

Voor groepen van max 25 deelnemers

 

Contacteer ons voor verdere afspraken:

info@hartighaspengouw.be

0468 049 336

Contacteer ons

 

 

www.hartighaspengouw.be

 

E-mail: info@hartighaspengouw.be

 

Tel. +32 (0)468 049 336

 

 

Groepsactiviteit organiseren? 

 

Stuur ons uw wensen, interesses en verwachtingen. Wij stellen een programma samen en maken u een gedetailleerde prijsofferte.

 

Quick Links

 

 

Home  |  Team

Aanbod  |  Activiteiten 2020

Contact