Info fietstochten

Fietstochten


Ons vast aanbod fietstochten in het hart van Haspengouw.

Contacteer ons voor verdere afspraken.

Folklore-tocht

Van heiligen en kapellen tot bokkenrijders en brandstapels

In het dagelijkse leven van onze voorouders speelden God en Zijn heiligen een belangrijke rol. Dit leidde tot het ontstaan van vele gebruiken en volksverhalen die tot ver in de twintigste eeuw het leven van onze voorouders bepaalden. Vandaag  zijn deze verhalen bijna helemaal vergeten!  Deze tocht leidt langs ongekende  plekken met bijzondere verhalen uit een vergeten verleden.

 

Fruitbelevingstocht

Langs boomgaard en fruitbedrijf naar veiling of stroopfabriek

Haspengouw is vooral bekend om zijn talrijke boomgaarden. Ze vormen voor deze streek een  toeristische trekpleister in elk seizoen. Minder gekend is het verhaal van de economie die daaruit voortvloeide: fruitmarkten, stroopfabrieken, fruithandelaars en veilingen. Tijdens deze tocht ontdek je naast de schoonheid van de streek, ook het verhaal van de fruitgeschiedenis.

Hartig Haspengouwtocht

Alles ademt hier rust!

Het idyllische Zuid-Limburg kenmerkt zich door de vele, kleine dorpskernen gelegen in een prachtige natuur. Verbonden door oude heirbanen, holle wegen en smalle weggetjes fiets je in alle rust van dorp tot dorp en leer je het unieke verleden , de volksverhalen en anekdotes van deze streek kennen.

Historie-tocht

Van Romeinse tumuli en villa’s naar Loonse burchten en kastelen

Verspreid in het Land van Loon liggen talrijke Romeinse tumuli en restanten van enkele Romeinse villa’s. Van een latere periode getuigen de ruïnes van Loonse burchten, de Romaanse kerkjes en de vele kastelen. Tijdens een fietstocht langs deze monumenten herbeleef je 2000 jaar Haspengouwse geschiedenis.

 

Proevertjestocht

Een kattenkop of stroopwafel,  een appelsapje of Haspengouwse wijn

Proeven van de Haspengouwse cultuur is meer dan de streek verkennen. Ontdek en proef tijdens deze fietstocht op meerdere stopplaatsen onderweg onze (h)eerlijke streekproducten. Puur genieten in tweevoud!

 

 

Duur:  3 uur

Prijs begeleide fietstocht: € 90 per groep,

proevertjes en/of inkomgelden niet inbegrepen

Voor groepen van max 20 deelnemers

 

Contacteer ons voor verdere afspraken:

info@hartighaspengouw.be

0468 049 336

Contacteer ons

 

 

www.hartighaspengouw.be

 

E-mail: info@hartighaspengouw.be

 

Tel. +32 (0)468 049 336

 

 

Groepsactiviteit organiseren? 

 

Stuur ons uw wensen, interesses en verwachtingen. Wij stellen een programma samen en maken u een gedetailleerde prijsofferte.

 

Quick Links

 

 

Home  |  Team

Aanbod  |  Activiteiten 2020

Contact